Over EZS Sidecar

Welkom op de nieuwe website van EZS Engbers Zijspan Service B.V.

EZS bouwt al meer dan 30 jaar zijspannen, ombouwsets, speciale onderdelen en aanhangers die geschikt zijn voor motoren. Ons hele bestaan is volledig gericht op alle toepassingen voor motoren.

Naast bovengenoemde toepassingen die wij maken, kunnen wij u ook een brede reeks aan motorfiets-aanpassingen aanbieden i.v.m. een handicap, lichamelijke “toestand” of iets van andere aard. Dit eventueel naar wens aangevuld met een RDW-keuring.

Historie:

EZS is opgericht in 1981 door de toenmalige direkteur A.J. (Tonnie) Engbers. Het bedrijf werd geleid en gevoerd door zijn broer A. (Albert) Engbers.

Een belangrijk argument om zijspannen te gaan verkopen was dat het zijspan weer opnieuw werd ontdekt als (alternatieve) hobby voor de hele familie. Daarvoor was het dikwijls een bittere noodzaak, b.v. door het ontbreken van een autorijbewijs of de (te) dure auto. De eerste zijspannen werden overigens al verkocht in de 70-er jaren.

Albert heeft jarenlang het bedrijf alleen kunnen runnen. Maar na de introductie van de “Souvereign” (TPSL) op de IFMA te Keulen kwam daarin een ommekeer. De vraag naar zijspannen nam explosief toe en al snel moesten er meerdere mensen worden aangenomen om de ontstane vraag te beantwoorden. Rond diezelfde tijd is ook de EZS Rally ontwikkeld en op de markt gekomen. Een licht en handelbaar zijspan, vooral in combinatie met lichte, wat meer sportieve motorfietsen. Ook dit zijspan bleek een succes. De vraag naar zijspannen bleef de daarop volgende jaren gestaag doorgaan.

Omdat de vraag naar een goedkoop zijspan ook kwam is vanuit de Rally de Kompakt ontwikkeld. Een basic zijspan voor een basic prijs met nog steeds genoeg comfort en veiligheidsgevoel.

Eind ’90-er jaren werd de “Summit” (RG-S) geïntroduceerd. Dit zijspan werd wat comfort, design en technisch ontwerp betreft het ultieme zijspan voor de “Kings of the Road”. Omdat de Summit qua afmeting en prijs voor velen een stap te ver was, kwam er grote behoefte aan een ware opvolger voor de Souvereign. Deze werd gevonden in de RX4 en later ook nog in de RX5, een zijspan in GB, vanuit een joint-venture, ontwikkeld uit de Rally. Deze kent nog steeds vele aanbidders.

De behoefte voor een ruimere middenklasser bleef zich aandienen en zodoende werd de Munro in 2004 geïntroduceerd, welke tot zover de laatste ontwikkeling is van EZS wat betreft nieuwe zijspannen.

In 2008 neemt Albert afscheid van EZS en gaat genieten van een welverdiende VUT-regeling. Zijn zoon, Dave, neemt in datzelfde jaar EZS over van de toenmalig directeur Renzo Engbers (MotoPort Zelhem) en daarmee komt een eind aan bijna 30 jaar gecombineerde bedrijfsvoering en breekt er een nieuw tijdperk aan voor EZS. Een nieuw tijdperk met nieuwe mogelijkheden en nieuwe kansen. Vele ontwikkelingen worden in de afgelopen 2 jaar uitgevoerd en gepresenteerd. Deze zijn de Rally Off-Road XC, de naafbesturing, de reverse trike en de nieuwe grote aanhanger HA-1 Packer.

Wij blijven bij EZS zeker niet stilstaan, sterker nog, we blijven voortgaan op de weg naar, en van, innovatie. Mocht u na het bezoek aan onze website toch nog vragen hebben omdat gegevens niet te vinden waren, dan hopen wij dat u de moeite neemt ons hiervan op de hoogte te stellen. Een korte mail is dan al voldoende. Alleen zo kunnen wij u als klant en andere geïnteresseerden nog beter op de hoogte brengen van benodigde informatie.

Wij danken u alvast voor uw bezoek en hopen u ook als klant te mogen ontvangen in onze showroom.

Met vriendelijke zijspan-groet,
Dave Engbers